ROARING FIFTIES

 

Tien jaar zingen over 'woelige baren, liefde en drank.

 

Een tiental muziekvrienden vormden in het najaar van 2006 de groep Roaring Fifties, sea songs & shanties. De groep bestaat nog steeds uit enthousiaste zangers en zangeressen van het maritieme lied. De leden zijn afkomstig uit Anna Paulowna, Julianadorp, Den Helder, Schagen en zelfs uit Wijde Wormer. Wekelijks repeteren ze hun repertoire. In de KEES schuur in Anna Paulowna. 

Oorspronkelijk waren het vooral traditionele songs uit de tijd dat de zeeën bevaren werden met grote zeilschepen, waar het werk begeleid werd door gezang onder aanvoering van de shantyman. Door de jaren heen kwamen daar meer sea songs bij. Liederen die verhalen over het rauwe leven aan boord, over verre landen en oorden, maar ook over heimwee en verlangen. En natuurlijk over de vrouwen, de liefde en drank!

In die tien jaar heeft Roaring Fifties heel wat optredens verzorgd en zo een plekje verworven in het shanty- en folkmuziek wereldje. Ze worden uitgenodigd voor festivals in eigen land (o.a. Bie Daip, Rotterdam, Deunen & Deinen, SAIL Den Helder) en zijn inmiddels een vaste gast op het grote maritieme folkfestival in Vegesack (Duitsland). Het is een hechte groep geworden, die veel lief, maar ook leed heeft gedeeld, waarbij het zingen van de Last Shanty gelukkig nog bij 3 keer is gebleven. 

De groep wordt begeleidt door diverse zanger-muzikanten op gitaar, banjo, fluit, tin whistle, concertina, trekzak en percussie. En bijna iedere zanger zingt wel een keer de solo. Er zijn heel wat ‘kapiteins’ op het Roaring-schip, al tien jaar lang, maar met veel plezier!

 

     op de kade in Schagen - 2007

      

 

 

 

                                          

     

    op het podium in de KEES schuur - 2017


 

info@roaringfifties.nl